Спас Гърневски: От левицата имат интереси в енергетиката и затова атакуват шефа на тази парламентарна комисия

Кметица от БСП и шефката на ОбС-Каварна били братовчедки, разкри бившият градоначалник под тепетата

Депутатите на ГЕРБ от Пловдив-град и Пловдив-област застават твърдо и категорично зад народния представител Делян Добрев и призовават ръководството на партията да не приема оставката му. Това декларираха днес на извънредна пресконференция народните представители Атанас Ташков, Спас Гърневски и Запрян Янков. Депутатите от ГЕРБ  поискаха от кмета на Хасково Добри Беливанов незабавно да си подаде оставката, защото според тях „това е достойната постъпка”, след като ГЕРБ оттегли подкрепата си за него. Задочна подкрепа за Делян Добрев изказа и председателят на Комисията по бюджет и финанси в 44-ото Народно събрания Менда Стоянова, която не успя да присъства на извънредния брифинг.

„Изказвам безрезервната си подкрепа за Делян Добрев. Работила съм с него и категорично мога да заявя, че със своята експертиза и потенциал, той е ценен не само за партия ГЕРБ. Не може млади и талантливи хора като Делян Добрев да бъдат отстранявани по популистки причини”, се казва в изричното изявление на Менда Стоянова.

„Ние сме тук, за да изкажем безрезервната си подкрепа към колегата, професионалиста и експерта Делян Добрев”, посочи и Атанас Ташков. Според него причината за нападките срещу Делян Добрев е изборният сблъсък и фактът, че той е спечелил местния вот с голяма преднина, разбивайки статуквото, установено от управлението няколко мандата на предишния кмет Георги Иванов. „Оттогава опозицията се опитва да разклати позициите ни в Хасково и затова удря по най-силните ни хора, коментира още Ташков. Той припомни, че с подкрепата на правителството по време на мандата на Добри Беливанов държавата е наляла 140 млн. лв. в Хасково и отделно е дарила на общината  държавни имоти за близо 100 млн. лв. „От БСП са наясно, че това води до растеж на градската икономика и няма друг нормален начин, по който да ни атакуват”, категоричен е народният представител. Според Атанас Ташков Добри Беливанов е спечелил изборите с 20 300 гласа от ГЕРБ, и ако той е честен човек, трябва да си подаде оставката, след като партията оттегли подкрепата си от него.

Бившият кмет на Пловдив и настоящ депутат от ГЕРБ Спас Гърневски пък смята, че една от причините за атаката срещу Делян Добрев е това, че той е шеф на парламентарната комисия по енергетика, а „интересите на БСП в тази област са много сериозни”. „Това е поредната поръчка на БСП, изпълнена от Елена Йончева. Това е опит за отстраняване на възлов депутат, чиито законопроекти се приемат с голямо мнозинство в Народното събрание. Бих посъветвал БСП преди началото на подобни гнусни, неадекватни и популистки атаки, да проверят червените общини”, заключи Гърневски. Той  даде пример с община Каварна, която се управлява от червената кметица Нина Ставрева. Нейна братовчедка е шеф на Общинския съвет, братовчед й - технически ръководител на фирмата по почистване, а брат й извършва озеленяването в града.

Според Спас Гърневски от левицата генерират нонстоп скандали през 10 дни, за да атакуват правителството. „Толкова много неща не се знаят за престъпленията на комунистическия режим, как тогава тази държава да върви напред, попита риторично Гърневски, който днес заедно с колегата си от Народното събрание Антон Тодоров се е поклонил пред гроба на 16 младежи горяни от Габарево, разстреляни зверски от комунистите и заровени в масов гроб преди 66 години. „ГЕРБ е достатъчно зряла партия, за да се хване на една толкова тънка уловка и да отстрани един от възловите си експерти, счита депутатът Гърневски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика