Спас от Кочериново измамил десетки българи с над 70 000 лв. още през 2012 г.

Още жертви проговориха

Още жертви на Спас Василев от Кочериново, станал по-известен с фалшивата си самоличност Александър Николов, проговориха, съобщава БТВ. Оказа се, че през 2012 г. мъжът е завлякъл десетки българи със сума, която според жертвите надвишава 70 000 лв.

Мъж, който тогава живее в Лондон, и негови приятели са завлечени с мащабната сума. Грубите им изчисления сочат, че става дума за 70 000 лв.

„Той ни се представи като собственик на редица български фирми, съсобственик в швейцарска фирма, работи в английска фирма и продава пакети самолетни билет”, разказа мъжът, който е пожелал да остане анонимен.

След като част от хората не получават билетите си, мъжът отива във Варна. Представя му свой съдружник, който обаче се оказва, че единствено дели с него общ офис.

„През това време, докато момчето е по свои задачи, Спас му открадва печата и започва да подпечатва фалшиви бланки на договори за самолетни билети. Освен това отива във фирма „Юзит калърс”, където се представя като съсобственик. Фирмата не проверява това, че той не е съсобственик на фирмата на това момче и започва да работи с него, да му издава самолетни билети”, продължава разказа си измаменият.

Спас отново изчезва, а полицията бездейства. Мъжът и приятелите му започват да го издирват сами. Откриват го в хотел в Русе: „Започнахме да го разпитваме. Призна ни абсолютно всичко, че е негова измама, че е вършил нещата умишлено.”

От „Юзит Калърс” потвърдили, че през 2012 г. са станали жертва на документна измама, извършена от Спас Василев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право