Спас Панчев: С новото ръководство на БСП не успяхме да се разберем, те неглижират коалиционните си партньори

От 13 години сме партньор на БСП, но с новото ръководство на партията не успяхме да се разберем, те неглижират коалиционните си партньори. Това обяви пред БТВ лидерът на партия „Земеделски съюз Александър Стамболийски” Спас Панчев.

В събота – 23 юни, на редовен конгрес на партията беше взето решение тя да напусне коалицията „БСП за България”, с чиято листа влезе в парламента. Конгресът преизбра Панчев за председател на съюза.

Спас Панчев подозира, че отношението на лидера на БСП Корнелия Нинова към неговата партия е свързано с факта, че навремето тя го е сменила в борда на „Техноимпекс”. Той отказа да коментира приватизацията на дружеството и от кого е била назначена Нинова. Само напомни, че това се е случило при управлението на СДС и кабинета на Иван Костов.

Той обвини БСП, че не е обсъждала важните въпроси на коалиционен съвет с партньорските партии. Не били обсъждани и мотивите за вота на недоверие към кабинета, под които Панчев трябвало да се подпише. Подписал съм се под документа за вота на недоверие и ще го подкрепя, уточни Спас Панчев.

На обвинението на Нинова, че земеделците искат да се явят сами на местните избори срещу БСП той обясни, че местните избори са възможност на малките партии да имат свое представителство в местната власт и да получат допълнителна субсидия. По думите му БЗНС получава само около 1% от субсидията на коалицията около БСП.

В парламентарната група на БСП от земеделския съюз освен Спас Панчев беше и Димитър Георгиев. След разговор с Нинова вчера Георгиев обявил, че остава в парламентарната група и замразява членството си в земеделската партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика