Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

България е отличник по свободни работни места

Премиерът Бойко Борисов в Пещера: Всеки ден откриват заводи (обзор) “Биовет” отвори нови мощности за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки

Русия започва мащабно военно учение

Лекарите отхвърлиха здравния модел на Ананиев Управляващите си играят с нервите на медиците, се посочва в становище на БЛС

За всеки трети първолак българският език не е майчин Между 25% и 30% от децата са от ромски, турски или други групи и имат проблем при общуването с учителите

Лондон предлага нови формули за Брекзит Брюксел отхвърля идеите

Отварят магазини в малки населени места Нараства интересът към ритейл парковете

Задължават свинарите да сменят обувките Стопаните трябва да имат работно облекло, с което да влизат в кочината

Откриха учебната година в затворите у нас, 124 са първокласниците

Приеха методология за провеждане на наблюдение по метода „таен клиент“ Може да се използва от всички централни и териториални администрации

Спектакъл събра 1300 лв. за лечението на момиче от Свищов

Спектакъл събра 1300 лв за лечението на момиче от Свищов

Факелно шествие организираха ученици и жители на община Свищов по време на традиционните Алекови дни. Шествието премина от Историческия музей до паметника на Щастливеца в градската градина. На паметника на твореца  бяха поднесени цветя и венци от председателя на Общинския съвет в Свищов, кмета на общината, политически партии, неправителствени организации, учебни заведения, жители и гости.

Кметът Генчев поднесе слово, в което напомни за делото на Алеко и богатото културно наследство, което ни е завещал будният българин.
След церемонията по поднасяне на цветя, всички се отправиха към салона на ПБЧ „Еленка и Кирил Д.Аврамови – 1856“, където се проведе тържественото честване на 154-годишнината от рождението на Алеко Константинов. Тук беше връчена наградата на лауреата на международния конкурс за къс хумористичен разказ Капка Тодорова за разказа и „Как станах бежанка“.

Организаторите на конкурса споделиха, че измежду 86 разказа от 12 страни, журито се е спряло на този разказ, заради неговата актуалност и увлекателност. На тържествената церемония по връчването на наградата, Капка Тодорова, с псевдоним Лола Монтескьо, сподели, че за нея е чест да бъде първата жена лауреат на този престижен конкурс организиран от МФ „Алеко Константинов“,  в-к „Стършел“ и Община Свищов. Тя разказа, че за първи път посещава Свищов и отчита това като свой пропуск, защото градът на Алеко завинаги ще остане в сърцето и.

Честванията по повод 154 годишнината от рождението на Алеко Константинов, завършиха с благотворителния спектакъл „Покана за вечеря“ от Оля Стоянова и режисьор Тея Сугарева. Набраните средства от представлението на обща стойност над 1300 лв., ще отидат за лечението на малката Кристин Красимирова от Свищов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.