Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Спецзвено подхваща опасните сгради и паметници на културата под тепетата

Известният пловдивски архитект Лидия Шилева оглави специалното звено към район „Централен“, което ще прави описи и огледи и ще издава предписания за опасните сгради и паметниците на културата в града под тепетата. поема паметниците на културата и опасните сгради. Арх. Шилева и екипът й ще консултират собствениците им и ще съдействат при съгласуването на проектите им с НИНКН.

До 2019 г., когато Пловдив ще е европейска столица на културата, в центъра не трябва да е останала нито една грозна или рушаща се сграда, е целта, която си е поставила градската управа. Кметът Иван Тотев и фондация „Пловдив 2019“ не са си отказали от проекта „Тютюневият град“, който трябва да възвърне предишния си блясък и прелест. Това стана ясно на международния форум на тема „Недвижимото културно наследство – опазване, контрол, санкции“, който се проведе в четвъртък.

Представител на правния отдел на Министерство на културата представи готвените промени в Закона за културното наследство и как те ще предотвратят в бъдеще унищожаването на паметници на културата от типа на изгорелите и съборени тютюневи складове. Добрите практики в държави-членки на ЕС пък бяха представени от Петер Мичинг, шеф на дирекция „Опазване на паметниците на културата“ в германския град Гьорлитц.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.