Спецсъдът постанови постоянен арест за депутатския брат Борис Аврамов

Показания са дали 15 свидетели и оперативен работник от ГДБОП

Специализираният съд остави постоянно в ареста брата на депутата Димитър Аврамов - Борис и двама души, обвинени за участие в организирана престъпна група - Данаил Петков и Пламен Дренков.

Четвъртият член на бандата за изнудване Петър Петров е в Бургаския затвор, където лежи за незаконно оръжие.

От решението на спецсъда стана ясно, че обвинението страда от редица пороци, но на този етап е работно. Аврамов е обвинен за тартор на групата, а Дренков и Петков за участие в банда с тартор Петър Петров.

Според спецсъда въпреки недостатъците на обвиненията, има достатъчно доказателства, които уличават тримата обвинени в престъпна дейност. Показания са дали 15 свидетели, един от които е с тайна самоличност. Освен това има разпознаване и по случая са използвани специални разузнавателни средства. Показания е дал и оперативен работник от ГДБОП, който следил групата.

Според спецсъда има опасност тримата да извършат друго престъпление, ако са на свобода. Защитата е категорична, че двама от свидетелите, които твърдят, че били изнудвани за пари, са длъжници и за това има документи. Единият е Румен Трифонов, който получил 20 000 лв., преведени на банковата му сметка, за да достави устройства за биткойни, но не го направил. Не върнал и парите, твърди защитата. Другият пострадал от престъпната дейност на бандата е Крум Гюзелев, който получил 10 000 лв., но върнал само 5000 лв. Според защитата става дума за търговски отношения.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право