Специализирано звено „Антикорупция“ проверява „Топлофикация – София“ за безстопанственост

На 02.02.2017 г. в Агенция „Фокус“ и в други медии бе разпространено изявление на омбудсмана на Република България – г-жа Мая Манолова за това, че …около 3 млн. лв. дружеството „Топлофикация –София“ е дало на адвокатски кантори и това става ясно от бизнес плана за развитието на дружеството, представен пред Столични общински съвет миналата седмица“.

Това изявление е направено от г-жа Манолова при разглеждането на делото, която тя води срещу „Топлофикация – София” в Административния съд София – град по повод обжалване на отказ да се предостави информация за дейността на дружеството по реда на Закона за достъп до обществена информация.

Изявлението на г-жа Манолова и данните, съдържащи се в него сочат на евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери, поради което главният прокурор разпореди на Специализираното звено „Антикорупция“ в Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка по случая.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.