Специална грамота за Валери Симеонов от Специалните сили в Пловдив

Специална благодарствена грамота получи във вторник в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов от бригаден генерал Явор Матеев за приноса му в развитието на 68-а бригада "Специалните сили". Симеонов дойде в града под тепетата за празника на военния парашутист и заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров и председателя на ОбС Савина Петкова присъства на приемането на тържествения строй от вицеадмирал Емил Ефтимов и полагането на венци и цветя пред паметника на Гюро Михайлов на площад "Централен".

Преди това в речта си вицепремиерът припомни, че още при предишното Народно събрание групата на Обединени патриоти внесе промени в закона за отделянето на бригадата като самостоятелна бойна част. Най-елитната българска военна част за първи път показа новите си униформи, които са с камуфлаж дигитал и е като на американските пехотинци, както и своите бойни умения. Пловдивският митрополит Николай и Знеполският архиепископ Арсений отслужиха тържествен молебен.

Денят на парашутиста е 18 октомври, но в Пловдив бе отбелязан с ден по-рано. На 18 октомври 1944 г. е първата битка на Парашутната дружина през Втората световна война при Стражин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони