Специални пелени за недоносени бебета дариха на болницата в Монтана

Областната боолница „Д-р Стамен Илиев” в Монтана получи дарение специализирани пелени за недоносени бебета. Пратката е част от мащабна инициатива на Pampers, в рамките на която у нас ще бъдат дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

недоносено бебеКампанията ще обхване 45 неонатологични отделения от 30 града в цяла България. А целта е дарението да покрие нуждите от пелени за преждевременно родени деца в болниците до края на 2019 г. През миналата 2017 г. в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД в Монтана са проплакали 110 недоносени малчугани, а всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета, показва медицинската статистика.

Тенденцията в Европа е процентът на недоносените бебета да се покачва. Затова специалистите на Pampers в партньорство със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония са вложили над 10 000 часа труд в разработването на пелената Pampers Preemie Protection размер минус 3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено дете.

Бебешките одежди Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за деца, родени през второто тримесечие на бременността с екстремно ниско тегло, обясниха експерти. Специализираните пелени следват извивките на тялото и помагат бедрата да почиват удобно и да се развиват правилно. Те свеждат до минимум дискомфорта, подпомогнат съня и медицинските грижи за недоносените деца, коментират АГ специалисти.

Коментари

Задължително поле