Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Специалностите в Пловдивския университет ориентирани към очакванията на работодателите

Специалностите във Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и уменията и компетентностите, придобити във вуза, стават все по-ориентирани към очакванията и изискванията на работодателите в сектора, декларира деканът проф. д-р Антон Илиев. Преподавателите в магистърските програми имат непосредствен опит с IT бизнеса, а много от тях са шефове или специалисти в софтуерни фирми.

„За професиите на бъдещето подготовката започва в настоящето. Завършилите нашия факултет намират професионална реализация на атрактивни работни места, свързани със съвременните информационни технологии“, допълва проф. Илиев. Той очаква, че интересът на бъдещите IT експерти ще бъде привлечен от най-новите бакалавърски програми „Софтуерно инженерство“ и „Математика, информатика и информационни технологии“ наред с вече утвърдените бакалавърски програми „Софтуерни технологии и дизайн“ и „Информатика“.

Ориентираните към бизнес вероятно ще изберат „Бизнес информационни технологии“, а бъдещите учители ще се спрат на „Математика“, „Информатика и информационни технологии“ или „Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт“. Желаещите да усвоят висшата математика и да я прилагат в различни области на науката и бизнеса имат три възможности за избор – „Математика“, „Приложна математика“ или „Бизнес математика“, като тези специалности могат да се изучават както в редовна, така и в задочна форма.

Бъдещите специалисти по софтуерни технологии избират измежду четири нови магистърски програми според желаната от тях специализация: графични среди и потребителски интерфейси, мобилни системи и приложения, софтуерни архитектури и средства и системи с изкуствен интелект. За предпочитащите да работят в бизнес среда вариант е магистърската програма „Бизнес информационни технологии с английски език“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.