На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Специалностите в Пловдивския университет ориентирани към очакванията на работодателите

Специалностите във Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и уменията и компетентностите, придобити във вуза, стават все по-ориентирани към очакванията и изискванията на работодателите в сектора, декларира деканът проф. д-р Антон Илиев. Преподавателите в магистърските програми имат непосредствен опит с IT бизнеса, а много от тях са шефове или специалисти в софтуерни фирми.

„За професиите на бъдещето подготовката започва в настоящето. Завършилите нашия факултет намират професионална реализация на атрактивни работни места, свързани със съвременните информационни технологии“, допълва проф. Илиев. Той очаква, че интересът на бъдещите IT експерти ще бъде привлечен от най-новите бакалавърски програми „Софтуерно инженерство“ и „Математика, информатика и информационни технологии“ наред с вече утвърдените бакалавърски програми „Софтуерни технологии и дизайн“ и „Информатика“.

Ориентираните към бизнес вероятно ще изберат „Бизнес информационни технологии“, а бъдещите учители ще се спрат на „Математика“, „Информатика и информационни технологии“ или „Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт“. Желаещите да усвоят висшата математика и да я прилагат в различни области на науката и бизнеса имат три възможности за избор – „Математика“, „Приложна математика“ или „Бизнес математика“, като тези специалности могат да се изучават както в редовна, така и в задочна форма.

Бъдещите специалисти по софтуерни технологии избират измежду четири нови магистърски програми според желаната от тях специализация: графични среди и потребителски интерфейси, мобилни системи и приложения, софтуерни архитектури и средства и системи с изкуствен интелект. За предпочитащите да работят в бизнес среда вариант е магистърската програма „Бизнес информационни технологии с английски език“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.