Румен Радев ще участва в отбелязването на Деня на Тракия и 105 години от Одринската епопея

Тони Димитрова разкара Иван Ченов Китаристът бил комарджия

Андрей Ковачев: Преговорите за името между Македония и Гърция навлизат във финална фаза

Ивайло Московски: Инициативата „Интернет за всеки“ ще осигури баланс в достъпа до световната мрежа между големите и малките градове

Николина Ангелкова: Българите реализирали 9 млн. нощувки в хотели у нас през 2017

Сергей Скрипал искал да се върне в Русия, според негов съученик

Ивица Дачич предлага на Александър Вучич да оттегли подписа си от Брюкселския договор

Зеленолистните гонят пролетната умора Хлорофилът активира мощния антиоксидант коензим Q10

Червен код за наводнения в Одрин заради преливането на река Тунджа

Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Специалностите в Пловдивския университет ориентирани към очакванията на работодателите

Специалностите във Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и уменията и компетентностите, придобити във вуза, стават все по-ориентирани към очакванията и изискванията на работодателите в сектора, декларира деканът проф. д-р Антон Илиев. Преподавателите в магистърските програми имат непосредствен опит с IT бизнеса, а много от тях са шефове или специалисти в софтуерни фирми.

“За професиите на бъдещето подготовката започва в настоящето. Завършилите нашия факултет намират професионална реализация на атрактивни работни места, свързани със съвременните информационни технологии”, допълва проф. Илиев. Той очаква, че интересът на бъдещите IT експерти ще бъде привлечен от най-новите бакалавърски програми “Софтуерно инженерство” и “Математика, информатика и информационни технологии” наред с вече утвърдените бакалавърски програми “Софтуерни технологии и дизайн” и “Информатика”.

Ориентираните към бизнес вероятно ще изберат “Бизнес информационни технологии”, а бъдещите учители ще се спрат на “Математика”, “Информатика и информационни технологии” или “Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт”. Желаещите да усвоят висшата математика и да я прилагат в различни области на науката и бизнеса имат три възможности за избор – “Математика”, “Приложна математика” или “Бизнес математика”, като тези специалности могат да се изучават както в редовна, така и в задочна форма.

Бъдещите специалисти по софтуерни технологии избират измежду четири нови магистърски програми според желаната от тях специализация: графични среди и потребителски интерфейси, мобилни системи и приложения, софтуерни архитектури и средства и системи с изкуствен интелект. За предпочитащите да работят в бизнес среда вариант е магистърската програма “Бизнес информационни технологии с английски език”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.