Тръмп се обяви за ядрено разоръжаване

Намалиха броя на жертвите от атаките в Шри Ланка

Децата на Благоевград се впуснаха в приключението „На лов за великденски яйца”

Предложените от Макрон реформи срещнаха отпор

Джо Байдън се кандидатира за президент на САЩ, за „да спаси света“ от Тръмп

Какво ще поиска скоро комшийката, ако идва често за сол?

Десетки хиляди румънци идват у нас за празниците

Климатологът Георги Рачев: Пригответе си чадъри за събота и неделя

Ким Чен-ун обвини САЩ в „злонамерени“ действия

Преди 5 май: Страх, популизъм, неизвестност Апатията на гласоподавателите в Северна Македония може да направи избора за президент нелегитимен

Обстановката по пътищата е относително спокойна в първия почивен ден

От днес стартира кампанията за евроизборите

Вижте какво ще е времето днес

Избори за самочувствието на Източна Европа Юнкеровото поколение окончателно се провали в последния мандат на Европейския парламент

Разпети петък – денят на Христовите страдания

Специалност „Икономика на туризма” в Стопанска академия стана на 10 години Честванията започнаха с научен форум и изнесен семинар

Студентско-докторантски научен форум на тема „Туризмът в новото хилядолетие – състояние и перспективи” и изнесен практически учебен семинар организира катедра „Икономика и управление на туризма” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Двата форума бяха първите събития от поредица прояви, посветени на 10-годишнината от създаването на специалност „Икономика на туризма” в свищовското висше училище. В тях участваха студенти, обучаващи се по специалности и програми, водени от катедрата, в трите образователни степени – ОКС „бакалавър”, ОКС „магистър” и ОНС „доктор”.

Практическият учебен семинар се проведе в „Информационно-културен център”, гр. Троян. Лектори бяха Тереза Георгиева – управител на Информационно-културния център и Цветелина Калчева – секретар на община Троян. Те запознаха свищовските студенти с добри практики по създаване и промотиране на регионални туристически продукти, брандиране и развитие на дестинацията. Тереза Георгиева представи обща информация относно развитието на туризма в община Троян, дейността на центъра и ползите, които има върху развитието на туризма и регионалния имидж на дестинацията.

Цветелина Калчева запозна присъстващите с инициативата и нейна лична кауза „Красив Троян”, новия бранд на Троян и използваните средства за промотиране на дестинацията чрез дигитален маркетинг. Във връзка с иновационните практики в туристическото предлагане, бе посетен „Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства”, в който пред студентите бяха представени внедрените нови технологии, използвани от музейните уредници – мобилни презентатори, точки за информационни материали, въртящи се витрини и др.

След семинара, участниците се включиха в организирания от катедрата студентско-докторантски научен форум, проведен в Учебна база – с. Орешак, община Троян. Темата на форума „Туризмът в новото хилядолетие – състояние и перспективи” предизвика за участие с разработки студенти и докторанти. Участващите във форума преподаватели отличиха трите най-добри студентски разработки. На 1-во място бе класирана Петя Костова, III-ти курс, спец „Икономика на туризма”, с презентация на тема „Икономика на преживяванията и нейното въздействие върху туризма”. Второ място зае Лилия Петкова, обучаваща се по магистърска програма „Икономика и мениджмънт на туризма”, с презентация на тема „Новите тенденции в туризма”. На 3-то място бе класиран Иван Йорданов, II-ри курс, спец. „Икономика на туризма”, с презентация на тема: „Туризмът – нешлифования диамант на България”.

В рамките на проведената дискусия бяха коментирани тенденциите в туризма, навлизането на новите технологии и дигиталния маркетинг в туристическия отрасъл, възможностите за стартиране на собствен хотелиерски бизнес и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.