На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Специалност „Икономика на туризма” в Стопанска академия стана на 10 години Честванията започнаха с научен форум и изнесен семинар

Студентско-докторантски научен форум на тема „Туризмът в новото хилядолетие – състояние и перспективи” и изнесен практически учебен семинар организира катедра „Икономика и управление на туризма” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Двата форума бяха първите събития от поредица прояви, посветени на 10-годишнината от създаването на специалност „Икономика на туризма” в свищовското висше училище. В тях участваха студенти, обучаващи се по специалности и програми, водени от катедрата, в трите образователни степени – ОКС „бакалавър”, ОКС „магистър” и ОНС „доктор”.

Практическият учебен семинар се проведе в „Информационно-културен център”, гр. Троян. Лектори бяха Тереза Георгиева – управител на Информационно-културния център и Цветелина Калчева – секретар на община Троян. Те запознаха свищовските студенти с добри практики по създаване и промотиране на регионални туристически продукти, брандиране и развитие на дестинацията. Тереза Георгиева представи обща информация относно развитието на туризма в община Троян, дейността на центъра и ползите, които има върху развитието на туризма и регионалния имидж на дестинацията.

Цветелина Калчева запозна присъстващите с инициативата и нейна лична кауза „Красив Троян”, новия бранд на Троян и използваните средства за промотиране на дестинацията чрез дигитален маркетинг. Във връзка с иновационните практики в туристическото предлагане, бе посетен „Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства”, в който пред студентите бяха представени внедрените нови технологии, използвани от музейните уредници – мобилни презентатори, точки за информационни материали, въртящи се витрини и др.

След семинара, участниците се включиха в организирания от катедрата студентско-докторантски научен форум, проведен в Учебна база – с. Орешак, община Троян. Темата на форума „Туризмът в новото хилядолетие – състояние и перспективи” предизвика за участие с разработки студенти и докторанти. Участващите във форума преподаватели отличиха трите най-добри студентски разработки. На 1-во място бе класирана Петя Костова, III-ти курс, спец „Икономика на туризма”, с презентация на тема „Икономика на преживяванията и нейното въздействие върху туризма”. Второ място зае Лилия Петкова, обучаваща се по магистърска програма „Икономика и мениджмънт на туризма”, с презентация на тема „Новите тенденции в туризма”. На 3-то място бе класиран Иван Йорданов, II-ри курс, спец. „Икономика на туризма”, с презентация на тема: „Туризмът – нешлифования диамант на България”.

В рамките на проведената дискусия бяха коментирани тенденциите в туризма, навлизането на новите технологии и дигиталния маркетинг в туристическия отрасъл, възможностите за стартиране на собствен хотелиерски бизнес и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.