Спецотряд ще боядисва „зебрите” и електрическите стълбове в Пловдив

Общинско предприятие „Чистота” в Пловдив ще е първото у нас, което ще има в структурата си специализирана бригада от 7 души бояджии, които ще се грижат за напречна маркировка по булевардите и улиците в града под тепетата.

Спецотрядът ще отговаря за пребоядисване на пешеходните пътеки, жълтите маркировки по автобусните спирки и електрическите стълбове. По този начин Община Пловдив спестява пари и време за обществени поръчки, тъй като фирмите за маркировки в България се броят на пръсти и практически нямат свободен ресурс за бързо изпълнение на услугата, която може да се извършва с шаблон и пистолет, категоричен е кметът на Пловдив Иван Тотев.

пешеходна пътека, пловдивТой внася на следващата сесия на местния парламент на 14 септември предложение за промяна в Устройствения правилник на ОП „Чистота”, която ще позволи създаването на подобна структура от 7 души под шапката на общинското предприятие.

Така общината ще плаща на външен изпълнител единствено за вертикалните маркировки, за които се изисквало специализирана техника, но не било икономически изгодно общината да инвестира в такава, допълни градоначалникът под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България