Представят проект за нова автомагистрала „Дунав-Егея“ Дължината на трасето в България е 327,865 км и е на стойност 1 860 520 853 евро

Искат постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София за четвърти път

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Симфониците свирят „Хари Потър” Концерт с музиката на Джон Уилямс преди премиерата на „Междузвездни войни”

Бързи и яростни коли за продан 21 автомобила на Пол Уокър отиват на търг

Разкриха младеж, задигнал ловно куче в Елена Разследват побой на питбул в Павликени

Спецченгета обучават училищните психолози

Спецченгета ще обучават мобилните групи за психологическа подкрепа към Министерството на образованието за превенция на кибертормоза между и над ученици. След това те ще обучат училищните психолози по различните региони, обяви министърът на образованието Меглена Кунева след среща с представители на сектор „Сигурност“ към ГДБОП.

От МОН отчетоха, че мерките се налагат, защото броят на сигналите за кибертормоз срещу ученици се е увеличил почти двойно за последните две години.

„Това е притеснително и е необходимо да гледаме с тревожност на тези данни, но също така означава и че повече деца намират смелост в себе си да подадат оплакване. Ако има нула оплаквания, това би означавало, че децата крият, затварят травми в себе си и нямат доверие в институциите“, заяви Кунева.

Предстои в следващите седмици да бъде направен анализ на основните рискове, благоприятстващи появата на случаи на насилие в училищата. След това ще бъдат разписани и инструкции за часовете на класния, в които да се говори за кибертормоза между учениците, както и възможните опасности, които крие интернет за подрастващите.

Според последните данни на Центъра за безопасен интернет всяко четвърто дете у нас е ставало жертва на онлайн тормоз. Най-често става дума за нападки от страна на ученици спрямо техни връстници.

Мобилните групи включват 65 психолози, които са в екипи от 3 до 5 души и по принцип работят с децата там, където има нужда, най-вече на местата, където училищата нямат наети психолози.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.