Спешна помощ: Починалото момиче в Люлин и преди е имало припадъци

Снимка: Архив

Късно снощи разговарях с първия екип, който се е отзовал на мястото. Лекарката ми каза, че е разговаряла с майката на място, която е казала, че и преди това се е случвало детето да губи съзнание. Това заяви говорителят на Спешна Помощ Катя Сунгарска по Канал 3 във връзка със в двора на училище в столичния квартал „Люлин”.

Майката казала още, че са се допитвали до лекари, но не са установили някакъв проблем

„В 20:09 минути е получихме сигнал през системата на 112 за припаднало 17-годишно дете в двора на 96 СУ „Лев Толстой” в „Люлин”. В 20:20 часа т.с на 11-тата минута сме се отзовали на сигнала, но за огромно наше съжаление, екипът ни е заварил момичето починало”, обясни още тя.

„В 21:03 часа, около час по-късно, отново имаме сигнал за същото място – дворът на училището, която както е подаден сигнала, е в тежка нервна криза. В 21:15, на 12-тата минута линейката е на мястото. За съжаление хората, които са се събрали там, са блокирали линейката и не са я допуснали до страдащата жена и не са ни позволили да й окажем помощ, дори напротив, в момента, в който е влязла линейката в училищния двор, е започнала тежка агресия. Хората са блъскали и удряли линейката, псували са и са използвали много цинизми по адрес на екипа. Добре, че е имало полицаи на място, които са успели да осигурят безпрепятственото оттегляне на линейката. Жалко е, че не са ни позволили да помогнем на тази страдаща майка, която преди броени минути е изгубила детето си”, каза Сунгарска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България