Спипаха бракониер с разфасовано прасе в багажника

Мъжът и спътникът му са арестувани, ловът е забранен заради чумата по свинете

Полицаи са спипали бракониер с разфасовано прасе в багажника на автомобила. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР- Бургас. От МВР уточниха още, че на 27.09.т.г. около 01.30 ч. , на пътя село Маринка, в посока село Крушевец, малко преди разклона за село Извор, служители от «Гранична полиция» спрели за проверка л.а. «Митцубиши Паджеро». Возилото било управлявано от 51 годишен мъж, с който се придвижвал и 39 годишен негов приятел.

В багажника на автомобила са открити три чувала с разфасовано месо от диво прасе, както и главата на животното. Открити са и ловна карабина «Ремингтон» без пълнител и със заключващо устройство на спусковия механизъм, без патрон в цевта, пистолет «Зораки» с поставен пълнител, съдържащ шест боеприпаса и два ловни патрона 12-ти калибър.

За случая са информирани служители от «Охрана на горите» към Югоизточно предприятие – Сливен. В момента ловът е забранен заради откритите огнища на чума по свинете. Само преди броени дни, заразено животно бе засечено в царевското село Бродилово. Във вторник, първи октомври, Областната епизоотична комисия ще заседава за да се обсъдят мерките, които са взети за ограничаване на болестта.

Лекият автомобил, оръжията, боеприпасите и чувалите с месо са иззети при извършения оглед. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Коментари

Задължително поле