Спипаха двама апаши, опустошили с кражби училище във Вършец

Полицията залови двама крадци – единият на 16 години, които подложили на постоянни кражби училище във Вършец. От октомври досега апашите влезли три пъти в школото и задигнали над 1000 лева и куп техника и електроника.

В края на миналия месец 28 годишния Иван И. и 16 годишния Светослав Х. нахлули с качулки и ръкавици в СОУ „Иван Вазов” в курортния град, разбили врати, срязали катинари и прибрали близо 300 лева от столовата, стаята на касиера и метална каса. Камерите в школото заснели маскираните обирджии, макар че те се опитали да ги потрошат. Няколко дни по-късно апашите, въпреки маскировката им бяха открити и задържани от полицията. Срещу тях започна досъдебно производство и след разпити и признания двамата бяха освободени. Тези дни обаче служителите на МВР отново спипали хайдуците след като те разбили тотопункт във Вършец и отмъкнали неустановен брой лотарийни фишове и 3 лотарийни билета с изплатени суми. При започналите отново разпити апашите признали , че и в дните между 20 и 29 ноември пак се били вмъкнали с взлом в училище „Иван Вазов” , откъдето извършили кражба на 2 мултимедии.

Пред криминалистите апашите разказали, че продали техниката на жител на Вършец за 60 лева. Откраднатите вещи са били намерени и предадени в полицията във Вършец. Пак в края на миналия месец 16 годишният Светослав задигнал от училището и преносим компютър "НР" и музикална уредба "Филипс". При претърсването в дома му е открита и иззета музикалната уредба, а компютърът е предаден на полицията от човека, купил го от крадеца за 60 лв. В средата на този месец – през нощта на 14 срещу 15 ноември, двамата авери отново се промъкнали през незатворен прозорец в закусвалнята в столовата на училище”Иван Вазов” и отмъкнали още 800 лв. Разследването на серийните удари на двамата млади, но изпечени обирджии продължава в Районното управление на МВР във Вършец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право