Спипаха двама криминално проявени с наркотици в изоставена постройка в Пловдив

Двама криминално проявени мъже са били заловени с наркотични вещества от служители на Шесто РУ на МВР-Пловдив. Двамата, които са съответно на 24 и 28 години, били засечени в изоставена постройка на бул. "Цариградско шосе" и при вида на униформените направили опит да се освободят от няколко пакетчета със съмнително съдържание.

Извършителите са отведени за 24 часа в районното управление, където са образувани бързи производства. Експертна справка показала, че по-възрастният от мъжете е изхвърлил на земята 6.813 грама марихуана, 8.177 грама амфетамин и три таблетки екстази, а иззетото вещество от по-младия е от групата на синтетичните канабиноиди с тегло 0.173 грама.

Двамата са регистрирани в полицията и имат присъди за кражби и грабежи, а 28-годишният е съден и за престъпления с наркотици. След доклад на събраните материали в районната прокуратура, по-възрастният от двамата мъже е привлечен като обвиняем, а мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

За същата незаконна дейност в понеделник в ареста на Трето РУ-Пловдив са вкарани 31-годишен мъж от Димитровград и 21-годишен криминално проявен и осъждан по чл. 354а от Наказателния кодекс от село Цалапица. Мъжете пътували в лек автомобил "Мерцедес", който бил спрян на бул. "Васил Левски" в Пловдив и при проверката от тях са иззети 0.143 грама амфетамин и 1.854 грама марихуана. Работата по образуваното бързо производство продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право