Спипаха два работещи нощни клуба във Варна  

Два нощни клуба във Варна са били засечени през последната седмица да работят и дори са продавали алкохол в деня за размисъл, съобщи областният управител Стоян Пасев. За двете нарушения на съдържателите са съставени актове. Проверките по заведения и големи търговски обекти продължават, предупреди Пасев.

Коефициентът на заболеваемост от коронавирус в региона за последните 2 седмици е 872 на 100 000 души. През последните дни се отчита леко намаление, но все още е рано тази тенденция да се счита за тайна, обясни директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова. Тя отчете, че в COVID-отделенията на болниците има общо 726 легла. 72 от тях са за интензивно лечение, като в четвъртък свободните са били само 7.

В града има достатъчно оксфордски ваксини, но липсва интерес към тях, а доставките на РНК ваксини все още не могат да покрият търсенето. През последната седмица са направени 2429 имунизации против коронавирус, като 1900 от тях са с първа доза. Очаква се след понеделник РНК-ваксини да получат и личните лекари. 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони