Спипаха иманяр с 1680 антични монети, оръжия и боеприпаси (СНИМКИ)

Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора откриха и иззеха голямо количество предмети с висока културно-историческа стойност. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Специализираната операция на служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" е проведена вчера под наблюдението на прокуратурата.

В хода на осъществените действия е извършено претърсване в жилище в града, собственост на 66-годишен мъж. От адреса криминалистите иззели 1680 антични монети - колекции и отделни монети от тракийски, римски и византийски епохи, 431 старинни антични предмети, 49 различни по вид и форма антични предмети от жълт метал, наподобяващ злато, и античен керамичен съд. Намерени са и пистолет с пълнител, без фабрични номера, револвер, също без фабрични номера, старинна пушка и 46 боеприпаса - различни калибри. Иззети са и значителни парични суми в левове и валута, съхранявани в жилището.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.278, ал.6 и чл.339 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право