Спипаха инспектор от БАБХ – Пловдив с подкуп от 1000 лв. и 2 торбички сирене и кашкавал

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов обяви, че дребната корупция е повсеместна.

Инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив е бил задържан в сряда вечерта с подкуп от 1000 лв. и 2 торбички със сирене и кашкавал. Рушветът е поискан от земеделски производител от Първомайско, който имал и малка мандра.

В последните месец-два фермерът и неговият съдружник били засечени в нарушения при отглеждането и транспортирането на животните в стопанството им, за което трябвало да бъдат глобени. На 24 юни обаче главен инспектор в сектор „Здравеопазване на животните“ в ОДБХ им обещал да не ги санкционира, ако получи 1000 лв. и торбички с млечни продукти. На следващия ден производителят подал сигнал в полицията и на 26-и вечерта инспекторът е задържан минути след като е получил подкупа в района на Първомай. Парите за подкупа са описани, а случаят е документиран със срс-та. Инспекторът е в ареста за 72 часа и с обвинение за корупция, за което може да получи от 3 до 10 г. затвор.

„Всички вмъкваме ирония, като чуваме сума от 1000 лв. и торбички, но всички знаем, че у нас се извършва т. нар. държавен рекет. Колкото и смешно да ви звучи, си представете колко земеделски производители имат малки ферми и на какво са подложени. Лично аз съм слушал доста неща и съм се опитвал да мотивирам различни мои познати да отидат в полицията. На тези хора им е дошло до гуша. Дребната корупция е повсеместна“, коментира случая окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България