Спипаха контрабандна паста за наргиле за над 113 000 лв. на "Капитан Андреево"

Нов опит за контрабанда на 375 кг паста за наргиле предотвратиха митническите служители на ГД МРР на МП "Капитан Андреево". Това съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

На 18.03.2019 година, около 05.00 часа, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси", пристига товарен автомобил "Mercedes benz" с турска регистрация. Пред митническите органи шофьорът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че в товарното помещение сред групажна стока - предимно дрехи и обувки, са укрити 26 кашона с 375 пакета, всеки по 1 кг паста за наргиле, без акцизен бандерол. Акцизната стока с пазарна стойност 113 300 лева е задържана.

Стойността на дължимия акциз е 57 000 лева. Шофьорът и превозното средство, послужило като средство за извършване на престъплението, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“ към ГД „МРР“ на Агенция Митници, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право