Спипаха МВР-шефка да краде крем за 20 лева

Неделка Преждарова вероятно ще се прости с работата си в Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Неделка Преждарова работела като началник на “Икономическа полиция” в Пазарджик

Била е председател на Областния обществен съвет срещу корупцията

Излязла в болнични след случая

Шефката на “Икономическа полиция” в Областната дирекция на МВР в Пазарджик е била хваната да краде козметика в аптека в града. Неделка Преждарова е била заснета от охранителна камера как сваля опаковката на крем, която е маркирана с чип, а след това прибира тайно тубата в чантата си. От магазина веднага подали сигнал, който стигнал до дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР и случаят е бил документиран.

Събрани са показания от служителите на аптеката, свалени са и записите от охранителните камери. Доказателства са били предадени на прокуратурата, но се оказало, че там не могат да образуват досъдебно производство, заради ниската цена на задигната стока - около 20 лв. За случая е било уведомено и ръководството на пазарджишката дирекция на МВР, където вече е образувано дисциплинарно производство.

След скандала Преждарова е заплатила крема и е излязла в болнични. Тя най-вероятно ще бъде дисциплинарно уволнена за нарушаване на правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и уронване престижа на службата, казаха нейни колеги. Шефката на “Икономическа полиция” е добре позната в града. До 2008 г. е работила като учител по география и икономика в СОУ “Георги Брегов”, където е била изключително обичана от децата. През 2004 г. тя става обществен посредник (омбудсман) на Община Пазарджик. След 8 месеца е сменена, като прави няколко публични отчета за дейността си пред медиите. По същото време Преждарова работи и като председател на Областния обществен съвет срещу корупцията с приемни в сградата на Областна администрация.

След като напуска училището, в което преподава, Преждарова започва работа в полицията като дознател. Минава през всички нива на системата на вътрешното ведомство - разузнавач и шеф на отдел. На 17 юни 2000 г. е повишена до началник на сектор “Икономическа полиция”. Тя многократно е награждавана за постигнати резултати, семейна е, с две деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Вероника Преждарова

    Заглавие: Kогатo някой не може да те манипулира , той манипулира другите да мислят лошо за теб Tочно това се случи на 28.03.2022 г. с началника на икономическа полиция Неделка Преждарва (майка ми), която бе обвинена без основание в дребна кражба. Със своя дългогодишен опит тя показва своя професионализъм и независим дух, както в системата на МВР, така и в сферата на образованието. В училище тя е добра, но строга. Такава е и в системата на МВР – строга и взискателна, обаче за разлика от сферата на образованието, където е любимата учителка на всички ученици, в полицията строгостта и педантичността й не се цени, а обратното – става враг номер едно на престъпниците, които всъщност са и управляващите ни, за които тя е неудобен играч в техния куклен театър. Г-жа Преждарова се бори за справедливостта и не подлежи на манипулация. Това е причината, поради която се разпространеняват фалшиви новини в неин адрес с една цел – да манипулират общественото мнение и по този начин да я премахнат от пътя си. За това призовавам всички трезвомислещи хора да не вярват на фалшиви новини, които се разпространяват по неин адрес, а да седнат и помислят по какъв посредствен начин се стремят управляващите ни да манипулират общественото мнение. Отбелязвам, че информационното пространство в Република България не се регулира чрез никакви закони и институции. В момента сме свидетели на информационна война и призовавам всички да бъдат изключително критични към информацията, която четат в Интернет, за да не стават нейна жертва!

Още от Крими и право