Спипаха млад наркофермер да полива канабис

Снимка: Архив

Полицията в Лом задържа младеж, докато поливал градина с канабис на вилата си. В къщата на младия наркофермер са открити препарати и уреди за отглеждане на растенията с дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В понеделник вечерта след получен сигнал за отглеждане на канабис във вилната зона над пристанищния град  група полицаи от "Противодействие на общата престъпност" в Районното управление в Лом влязла в имот, стопанисван от 19 годишния Цветан Ц.  Криминалистите заварили младежа в двора наведен над 4 растения, с височина между 50-60 см, засадени в 4 саксии. При направения полеви тест полицаите установили, че растенията съдържат наркотичното вещество "канабис".

Пазителите на реда започнали обиск и в стая на вилата открили туби с препарати - листна тор, вода и други химикали за растителна защита, уред за измерване на киселинността на почвата и  вещи, необходими за отглеждането на наркорастенията. Намерените стръкове канабис, с общо тегло 150 грама, са иззети. Цветан Ц. е бил отведен в управлението на МВР в Лом, където е дал обяснения и е задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право