Спипаха наркофермер, скрил оранжерия за дрога в шкаф

Снимка: Архив

Полицията в Лом разкри производител на наркотици, укрил градина за канабис в дървен шкаф. Дрогата е конфискувана, а случаят се разследва. Наркофермерът за втори път е залавян с нелегална оранжерия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В неделя криминалистите от Районното управление на полицията в Лом започнали специализирана операция за противодействие на разпространението на наркотиците. Пазителите на реда влезли и претърсили частен дом в град Вълчедръм, който е ползван от Даниел Т./44 г./. При обиска в дървен шкаф в лятна кухня ченгетата открили тайна оранжерия, обзаведена с лампа и система за поддържане влажността на въздуха. В нелегалната градина имало 18 пластмасови кутии, превърнати в саксии, с посадени в тях живорастящи растения от рода на канабиса. Растенията са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

Даниел Т. работи като дърводелец в дома си във Вълчедръм, но повечето време се занимава с нелегално производство на наркотици, разказаха полицаи. Миналата година в съседен на неговия двор – собственост на семейството му, в необитаема къща е била открита голяма оранжерия за производство на канабис с отоплителна, осветителна и напоителна системи. Най-вероятно след разбиването на първата си оранжерия наркофермерът е подготвил в същата необитаема сграда при по-голяма конспиративност втора градина за дрога, смятат криминалистите.

За нелегалното производство на наркотици Даниел Т. го грозят от 2 до 5 години затвор и глоба от 5000 до 10 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България