Спипаха непълнолетен крадец, откраднал пари от дома на съселянин

Полицията разкри още една домова кражба, апашът бил рецидивист

Криминалисти от Горна Оряховица разкриха кражба на вещи от жилище в село Драганово. Деянието е извършено 19 юни, като от жилището били откраднати мобилен телефон, таблет и хранителни продукти на обща стойност 150 лв.

От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 23-годишния М. И. от Лясковец, известен на полицията. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. По случая е образувана приписка, която е подготвена за доклад в прокуратурата.

Разкрита е и кражба на пари от жилище в свищовското село Овча Могила. Сигнал за случилото се е получен във вторник в полицейското управление. От проведените действия по разследването е установено, че същата вечер неизвестен се е промъкнал през незаключена врата в жилището и е задигнал 115 лв. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 15-годишно момче от същото село.

Парите са върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на възпитателни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България