Спипаха още двама телефонни измамници, ужилили баба от Хисаря с 2800 лв.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми още две лица за телефонна измама спрямо 81-годишна жена от Хисаря, която на 11 април 2017 г. бе ужилена с 2800 лв. по добре позната схема.

На 29-годишния Митко Б. и 26-годишния Кирил А. са повдигнати обвинение за престъпление по чл. 210, ал.1, т.2 във връзка с чл. 209 от Наказателния кодекс за това, че в съучастие след предварително сговаряне с цел да набавят имотна облага за себе си въвели в заблуждение другиго. Като обвиняем по същия текст от НК и същото досъдебно производство по-рано е бил привлечен и 22-годишният Александър И.

До момента е установено, че на 11 април триото обвиняеми въвели в заблуждение възрастната жена, която получила позвъняване на домашния телефон, че в момента се провеждала акция за задържане на ало измамници и за да бъдат заловени, трябва да даде наличните си пари. Пенсионерката събрала 2800 лв., които хвърлила през терасата, след което се прибрала в дома си.

По делото са извършени процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, приобщени са куп веществени доказателства и др. Разследването по досъдебното производство продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право