Спипаха пияни френски тираджии в Берковица, единият - на литър концентрат

Нашенец подобри алкохолните постиженията на чужденците, но катастрофира

Пътни полицаи от Берковица заловиха двама французи – шофьори на товарни автомобили, които пътували след сериозна употреба на алкохол през България. Единият от чужденците бил седнал зад волана след поне литър концентрат, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък към. в 19,06 часа катаджии от Районното управление в града под връх Ком спрели за проверка на улица "Александровска" в близост до бензиностанция товарен автомобил "Ивеко 35.10" с френски регистрационен номер, управляван от 25-годишния Джордж С. - собственик на автомобила. Пробата с дрегер показала 0,94 промила алкохол. На водача бил издаден талон за изследване, но той се съгласил с показанията на дрегера и отказал да даде кръв. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата.

Три минути по-късно - в 19,10 часа, униформените спрели на същото място и товарен автомобил "Unic" с френски номер, управляван от 30-годишния Джо Ф., френски гражданин, собственик на автомобила. Пробата с алкотест отчела 3,00 промила алкохол в издишания въздух. Французинът също като другия си сънародник се съгласил с показанията на техническото средство и отказал да даде кръв за изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Час преди двамата французи нашенец от Вълчедръм доказал, че може да пие повече и да кара и катастрофира не само пиян, но и без книжка. 52-годишен мъж , подкарал лек автомобил „Мерцедес” след гуляй, но загубил управление на колата и се ударил в бордюр. Пристигналите катаджии установили, че джигитът бил с 3.36 промила алкохол.

По случая е образувано бързо производство. На пияния и неправоспособен нашенец са съставени 5 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и един акт по Закона за личните документи. Пияният е задържан е за 24 часа в полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право