Спипаха трима наркодилъри в столицата

Снимка: Архив

Иззети са над 2 килограма наркотични вещества

На 26 ноември около обяд, на ул. „Опълченска“, в хода на спецакция по противодействие на престъпления с наркотици, служители на Трето РУ спрели за проверка мъж със съмнително поведение. Установена била самоличността му - 41 годишен от София. У него полицаите открили наркотично вещество и той бил отведен в ареста на полицейското управление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на последвалите оперативни действия криминалистите стигнали и до наркодилърите - 43-годишен мъж и 39-годишната му приятелка, и двамата от София. У двамата и в жилището, обитавано от двамата, те намерили множество различни по вид и форма разфасовки, съдържащи разнообразни по консистенция и цвят вещества и четири електронни везни. Иззети са и 10 газови пистолета, един автомат „Калашников“, голяма сума пари и други вещи, съотносими към престъпната им дейност. От изготвената експертна справка станала ясно, че иззетите вещества са марихуана 813 грама, 11.53 грама хероин, амфетамин - 1 404. 32 грама и 18 грама „екстази“. След задържането им с полицейска мярка за 24 часа в Трето РУ и доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Няколко дни по-рано, на 13 ноември, преди обяд на ул. „Цар Симеон“, служители на Трето РУ задържали в момент на покупко - продажба 23-годишен дилър от Шумен и негов 22-годишен клиент. При последвалите процесуално – следствени действия в жилище, ползвано от шуменеца били намерени множество различни по форма пликчета, съдържащи тревиста маса. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетата маса – 11.823 г-съдържа активен компонент 5F-ADB/ 5F-MDNB, който се отнася са синтетичния канабиноид. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура 23- годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства, а работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари

Задължително поле