Спипаха холандец и гаджето му с 4,7 кг метаамфетамини и кокаин в Пловдив

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура–Пловдив повдигна в петък обвинения на 46-годишен холандски гражданин и 26-годишната му българска приятелка за държане на високорискови наркотични вещества в особено големи размери - престъпление по чл.354а, ал. 2, изр. 2 във вр. с ал. 1, изр. 1, предл. 4, вр. с чл. 20, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК.

Поданикът на Кралско Нидерландия и гаджето му бяха спипани с 4700 града метаамфетамини (екстази) и над 50 грама кокаин, които пренасяли в лек автомобил "БМВ". Двамата бяха заловени при зрелищна акция на отдел "Криминална полиция при Областна дирекция на МВР-Пловдив в четвъртък след обяд в жк "Тракия" в града под тепетата. Стойността на намерените в БМВ-то наркотични вещества възлиза на повече от 125 000 лв.

Държаните от обвиняемите метаамфетамини са били произведени на територията на Кралство Нидерландия. И двамата обвиняеми са задържани в полицейския арест на Пето РУ на МВР с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България