На 31 март 2020 да почерпят

Рибите да обърнат внимание на близките си, а Овните да избягват пътувания – Дневният хороскоп на Алена

Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Спират автобусните превози в община Попово Споровете между фирмата и общината ще влязат и в съда

Основният автобусен превозвач в община Попово спира от 1 април да изпълнява курсовете към селата. Ще отпаднат и някои от курсовете към Търговище, Разград, Русе. Това стана ясно от разлепени съобщения от фирмата, която има договор с местната администрация след спечелена обществена поръчка.

От текста не става ясно каква е причината. Посочва се само: ”…поради нелоялно отношение на общината”. Уточнява се, че няма да се изпълняват курсовете от общинската транспортна схема на Попово, но тези на община Опака остават.

От кметството в Попово пък съобщиха, че въпросната фирма опитвала да влезе в ролята на монополист и изисквала всеки автобусен транспорт да се изпълнява от нея, въпреки че други фирми давали далеч по-ниски цени. По тази причина от общината нямало как да задължат читалища, клубове и други да ползват нейните услуги, както искали от дружеството. Посочиха, че от година имали проблеми с тази фирма.

„Ще документираме неизпълнението на договора и ще заведем дело срещу фирмата. При извънредните обстоятелства ще наемем други фирми, които да возят хората от 1 април, докато проведем нова обществена поръчка. Имаме готова нова транспортна схема”, каза кметът на Попово д-р Людмил Веселинов.

„Труд” се свърза с управителя на фирмата Иван Ангелов, който уточни, че изпълняват общо 47 редовни линии, но огромната част от тях са губещи. Искали т.нар. случайни превози, за да компенсират загубите.

„На територията на общината има нерегламентирани превозвачи, а автобусите ни пътуват празни. Търпим големи загуби, но въпреки всичките ни опити да постигнем разбирателство, не се стигна доникъде. Не отговаря на истината, че даваме по-високи цени. Напротив случайните превози се изпълняват от превозвач, който може да се каже, че е по-скоро в сивия сектор, но е близък с отговорни кадри от общината. Дори не са ни търсили за оферта. Ние изпълняваме случайни превози в 5 други общини и хората са много доволни”, каза управителят на фирмата Иван Ангелов.

Той допълни, че ученическият транспорт си остава и няма да бъде засегнат от кризата. Той бил сигнализирал ДАИ и областната управа в Търговище. Заради загубите обявявали автогарата в Попово за продажба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.