Спират движението в част от София за изборите

В деня на изборите движението около НДК, зала "Арена Армеец" и зала Универсиада ще бъде ограничено, а паркирането забранено. Това съобщиха от МВР.

Столична община наложи ограничение на движението в районите на двете зали, както следва:

В района на зала „Универсиада“

От 08.00 часа на 6 ноември до приключване на транспортирането на изборните материали от СИК до ОИК и 23 РИК се забранява престоят и паркирането на моторни превозни средства по бул. „Шипченски проход“ между улиците „Акад. Людмил Стоянов“ и „Ал. Жендов“.

От 20.00 часа същия ден до приключване на транспортирането на изборните книжа се ограничава движението на МПС по същите улици.

В района на зала „Армеец“

От 08.00 часа на 6 ноември до приключване на транспортирането на изборните материали от СИК до 24 и 25 РИК се забранява престоят и паркирането на МПС по бул. „Асен Йорданов“ между Площада на авиацията и ул. „Шипченски проход“.

От 20.00 часа същия ден до приключване на транспортирането на изборните книжа се ограничава движението на МПС по същия маршрут.

Във връзка с функционирането на Международен пресцентър в НДК, със заповед на кмета на Столична община е въведено ограничение на движението в тази зона:

От 00.00 часа на 6 ноември до приключване на мероприятията в НДК се забранява влизането, престоят и паркирането на МПС в прилежащите на НДК територии, включително и на големия паркинг пред вход А-3.

От 08.00 часа същия ден, отново до приключване на проявите в НДК, се забранява престоят и паркирането на МПС по:

- бул. „Витоша“ между бул. „Пенчо Славейков“ и „Патриарх Евтимий“;

- ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между бул. „Пенчо Славейков“ и „Витоша“;

- бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Проф.Фритьоф Нансен“ и бул. „Витоша“;

- ул. „Д-р Христо Стамболски“ между бул. „Витоша“ и ул.. „Баба Неделя“;

- ул. „Баба Неделя“ между ел. „Д-р Христо Стамболски“ и паркинга на НДК.

От 19.00 часа на 6 ноември до приключване на мероприятията в НДК се ограничава движението на МПС, с изключение на масовия градски транспорт по:

- бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и „Пенчо Славейков“;

- ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и „България“

Създадена организация за осигуряване на охраната и безопасността на движението в района на Народно събрание 2, където работи ЦИК, за времето от началото на изборния ден до приключване на предаването на протоколите от РИК. Служителите на столичната полиция ще бъдат подпомагани от дирекция „Жандармерия“ и ГД „Гранична полиция“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България