Спират правата на реферите грешници

Реферски глави падат още след 4-ия кръг в първенството. Съдиите на двубоя "Верея" – "Левски" (2:0) се очаква да бъдат със спрени права за допуснатите фрапиращи грешки, повлияли на крайния резултат на мача. Те зачетоха гол на домакините, въпреки че играч на старозагорския тим бе останал в засада, а малко по-късно редовно попадение на "сините" бе отменено.

"До три дни ще обявим решението си - каза пред радио "Дарик" шефът на съдиите Петър Петров. - Бяха допуснати груби грешки и ще има тежки санкции. Не деля съдиите на синове, братя, кумове и сватове. Грешки се допускат. Имаше такива и на "Витоша" - "Лудогорец", но трябва да даваме възможност на младите рефери да се развиват."

Ръководството на „Левски“ е пуснал жалба до БФС, докато такава от Разград няма. Заради отсъжданията на Владимир Вълков, Георги Калудов и Румен Иванов, спортният директор на "сините" Даниел Боримиров нападнал дежурния делегат Никола Джугански още на почивката в тунела на стадион "Трейс Арена". Героят от САЩ е искал обяснение за решенията на реферите.

Ощетяването на "сините" ядоса и Наско Сираков, бившият директор на клуба. Легендата рядко коментира случващото се около "сините", но този път не се сдържа.

"Убиват "Левски" - ядоса се Сираков. - Това е рецидив! Скандал!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ