Организация на движението за рехабилитация на уличен канал по бул. “Арсеналски“

4,6 млн. европейци са гласували в допитването за лятното часово време

Трябва работеща добивна индустрия за да задържим младите хора

Тракийски дворец крие светилище на Дионис Прецизно геодезично заснемане показва уникален обект, главната част в него е 30-метрова церемониалната тронна зала

През 2017 г. с 11 милиона тона повече е добивът в минната индустрия Заплатите в сектора не спират да растат и достигнаха 18 414 лв. годишно

Пожарникар загина, след като пожарна се обърна в крайпътно дере край Куклен

Оставиха в ареста младежа, блъснал деца на тротоар в Петрич

България има предпоставки за силна и работеща минна индустрия

Двама убити и четирима ранени имами при стрелба в мюфтийство в Източна Турция

Словенският парламент утвърди Мариан Шарец на поста министър-председател

Кирил Добрев: В държавата на ГЕРБ, МВР аутсорсва управленска дейност с обществена поръчка

Катастрофа затрудни движението на изхода от София в посока Владая При инцидента няма загинали

Крум Зарков: Четвърт милион души остават без застраховки, държавата да ги обезщети и защити в Кипър

Сайтът на агенцията по околна среда не работи

Един от убийците на Стоян Балтов е задържан в Южна Африка

Спират строежа на небостъргач в „Стрелбище“ Проверяват обектите на НИКМИ

На 6 август в столичния квартал „Стрелбище“ се проведе протест срещу издигането на над 40 етажна сграда в района. Снимка: БУЛФОТО

Откриха нарушения, касаещи „Милениум център“

Столичният общински съвет прекрати градоустройствената процедура за строеж на небостъргач в “Стрелбище”. Общинските съветници единодушно решиха да поставят нова пречка пред намеренията на строителната фирма НИКМИ да издигне над 40 етажна сграда до кръстовището на булевардите “България” и “Петко Тодоров”.

Небостъргачът предизвика редица протести на живущите в района. НИКМИ получава терена от Столичната община със замяна през 2006 г.

Общия устройствен план от 2009 г., обаче гласи, че теренът е предназначен за зелена площ. Инвеститорът е обжалвал решението и Върховният административен съд разрешава строителството на високата сграда. Главният архитект на София Здравко Здравков, обаче, отказва да допусне градежа на небостъргача и заради това търпи солени глоби. “В рамките на един ден получих две глоби за общо 10 500 лв. Те са обжалвани, но от тази седмица отново има сигнал в прокуратурата срещу мен”, заяви Здравков. Сигналът е от Милчо Благоев, един от тримата директори на НИКМИ. Здравков подчерта, обаче, че битката за зелената площ ще продължи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък е възложила проверка на всички сгради на НИКМИ в града. Сезирана е Дирекцията за национален строителен контрол за нарушения на НИКМИ по една от сградите им от “Милениум център” между булевардите “Витоша” и “България”.

Според Здравков от строителната фирма са изградили без разрешение довеждаща инфраструктура до една от сградите си през общински терени.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Що не проверят законността на замяната, ако е редовна нека хората да си строят.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.