Спират строежите в курортите и колите по крайбрежната алея във Варна

На снимката: Движението на коли по крайбрежната алея до Рибарския плаж е забранено от 15 май

Мобилни екипи тръгват на лов за нарушители, глобите стигат до 50 000 лв.

От 15 май строителството в курортите Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена, в комплекс "Чайка", местността Манастирски рид и курортната зона "Прибой" е забранено. Заповеди за това издаде кметът на Варна Иван Портних. Мярката се налага заради започващия летен сезон и ще важи до 1 октомври, като в този срок в посочените райони ще се допускат само неотложни аварийно-ремонтни дейности и геозащитни мерки. До 1 юни мобилни групи от експерти на общината и полицията ще обходят комплексите, за да видят дали недовършените обекти са оградени и обезопасени и дали зоните край тях са почистени и озеленени.

Служителите на реда на КПП-тата в курортите денонощно трябва да упражняват контрол и да не допускат тежка строителна техника и камиони с отпадъци, пише в заповедите. Санкциите за нарушителите са солени - от 1000 до 10 000 лв. за физически лица и от 10 000 до 50 000 лв. за фирми. От 15 май до 15 септември кметът забранява и движението на автомобили по крайбрежната алея от плувен комплекс "Приморски" до Рибарския плаж. Общински полицаи ще следят за спазване на ограничението на две КПП-та.

Ще пропускат коли за зареждане на заведенията само в интервала от 5 до 8 часа сутринта през Рибарския плаж и автомобили на концесионера на плажната ивица - от 23 до 5 часа. През останалото време в зоната ще могат да влизат само линейки, пожарни и патрулки. За да се осигури транспорт за летовниците и жителите на града, по трасето от Морска гара до Четвърта буна през сезона ще се движи автовлакче, чийто маршрут е одобрен в кметската заповед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България