Споразумение за съвместна дейност и сътрудничество подписана Областна администрация – Пловдив и фондация „Пловдив 2019”

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019” Кирил Вълчев подписаха официално споразумение за съвместна дейност и сътрудничество във връзка с организирането на инициативи и мероприятия, които ще популяризират културни събития и фестивали в региона.

Целта на документа е да подпомогне включването на малките и големите градове и села и да поощри културните мероприятия в региона, които ще наситят с нови фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г.

Споразумението е в отговор на необходимостта от обединяване на усилията и възможностите на двете организации за изработване на иновативна и интересна артистична програма за развитието на проектния клъстер „РегионалЕ“. Направление „РегионалЕ“ от програмата на „Пловдив 2019“ има за цел да подчертае разнообразието на европейската култура като представи традицията и обичаите, занаятите и изкуството на региона.

С подписване на документа двете страни се ангажират активно да си партнират през следващите три години за устойчивото развитие на културата в област Пловдив. Организациите ще си партнират и при осъществяването на международен обмен на артисти, изследователи и различни оператори в сферата на културата. На събитието присъстваха и заместник-областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони