Според анкетата на ГЕРБ естествени политически партньори на партията са реформатори, патриоти и Марешки

Според анкетата на ГЕРБ естествени политически партньори на партията са РБ, за която са посочили 62 %, "Обединени патриоти" - 46% „Воля“ - 45 %, „Да, България“ – 25 %. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на Националната среща на ГЕРБ. По думите му най-важното в управленската програма е да има кратки и ясни послания. „Ние видяхме отсреща какво имаше в тази кампания – пенсии, бежанци“, коментира той и обясни, че това е бил основният акцент на кампанията. Цветанов посочи, че всеки трябва да даде всичко от себе си.

Изпратени са мейли до 21 870 електрони пощи. „Мейлите в централата са 50 хил., но има много грешно изписване на мейлите“, обясни той. Цветанов допълни, че според 59 % от членовете на ГЕРБ основната тема е здравеопазването, втората тема е правосъдие, посочена от 57 %, третата образование - 52 % , четвърта - общо благоустрояване , а пета вътрешен ред и сигурност. На въпрос от кои политически партии трябва да се дистанцира ГЕРБ, анкетираните членове и симпатизанти на ГЕРБ са отговорили: ДПС и БСП, ДОСТ, ББЦ, следвани от АБВ. „Смятам, че това също може да ни даде и начина на усещането от наши членове и по всяка вероятност и от наши симпатизанти.

Процентът, който се дава за това, че присъстваме в медиите е 65%, 33 %, че не присъстваме“, коментира той. По думите му 61 % смятат, че информацията за ГЕРБ не е обективна. „Точно затова трябва да противодействаме на фалшивите новини с всички средства“, коментира Цветанов. По думите му прави впечатление, че 88 % от участвалите в анкетата са с висше образование. Цветан Цветанов уточни, че 27 % от анкетираните са от София, 42 % от областен град, 25 % от друг град и 6 % от село. „Смятам, че с този начин, по който направихме тази анкета - тя беше достатъчно елементарна , не отнемаше много време“, каза той като допълни, че резултатите от анкетата ще бъдат предоставени на областните координатори на ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика