Според Борисов магистратските организации не трябва да бъдат лишавани от еврогрантове

Като пълноправен член на Европейския съюз, България и по-специално българските граждани и организации имат възможността да усетят максимално позитивите от европейската солидарност. Категорично подкрепям разбирането, че магистратските организации не правят изключение и не следва да бъдат лишавани от възможността да работят по проекти и програми на ЕС.

Тази позиция изразява министър-председателят Бойко Борисов в отговора си до председателя на Съюза на юристите в България Владислав Славов във връзка с промените в Закона за съдебната власт, съобщиха от МС.

Премиерът Борисов отбелязва, че е препоръчал на министъра на правосъдието Цецка Цачева да влезе в диалог с народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ, за да обсъди с тях възможностите за внасяне на поправки между първо и второ четене на ЗИД на Закона за съдебната власт, така че да отпадне забраната за магистратските организации да ползват различни европейски програми и фондове.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Е парцала Борисов може да го разбере човек, защото той е потенциално най-крупния клиент на съдебната система, защото заедно с айдуците си е откраднал над 100 милиарда лева. С грантове парцала борисов иска да си купи спокойствие.

  2. БХ като вещ по всички въпроси отново ръси мозък ! Какви магистрати какви пет лева бе ? Я им виж рейтинга – под 8 % е , което означава че реват с глас за Грузинска реформа или за правосъден борд при който да вкараме западни/ може и румънски / магистрати да правораздават , а Цацаровци да им носят куфарчетата и да стажуват докато се научат да правораздават според закона , а не според интереса на бандита и собствения си ! Да ама не ! Защото вместо разумни управляващи имаме кратунари и мижитурки !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.