Според ДПС-Доган премиерът Главчев работи за Пеевски

Размествания и уволнения сред областните управители от квотата на ДПС, според изключените от парламентарната група на движението 25 народни представители, са пряк ефект от влиянието на Делян Пеевски над служебният кабинет и премиерът Димитър Главчев. 

„Вчера служебният премиер Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Пеевски срещу ДПС. Решението за смяна на областните управители на Кърджали Ремси Мурад и този на Смолян Румен Пехливанов по-малко от месец, след като бяха назначени, говори именно за това – лична вендета, а не държавническо управление“, остър бе в декларация в кулоарите на Народното събрание Тимур Халилов, който даде „трибунка“ заедно с изключените си колеги. 

Според него въпросните действия били ясен знак за това кой диктува какви рокади да се правят. Халилов попита и кой е взел решенията за уволнения на двамата областни управители, застанали зад почетния председател на ДПС Ахмед Доган и какво е променило мнението на служебния кабинет относно техните качества.

"Съгласно чл. 143 ал. 2 от Конституцията на Република България областните управители се назначават от Министерския съвет. Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси на която и да е политическа сила. Опитите да се внушава каквато и да е пристрастност на служебното правителство са несъстоятелни", отговориха по-късно от МС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика