Според изтекла информация Великобритания няма изграден план за осъществяване на Брекзит

Великобритания няма цялостна стратегия за напускане на Европейския съюз и разделението в кабинета на премиера Тереза Мей би могло да забави с шест месеца изясняването на позицията на страната в бъдещите преговори, съобщава Reuters, позовавайки се на изтекла в медиите правителствена бележка.

Документът, който е изготвен от консултантска фирма за правителствения департамент, подкрепящ министър-председателя и нейния кабинет, описва хаос в британската власт: Мей се опитва да управлява ключовите въпроси по Брекзит сама, докато нейните висши министри са разделени, а държавната администрация е в криза.

„Министър-председателят бързо придобива репутацията на изготвяща решенията и детайлите за уреждане на въпроси сама, което е малко вероятно да е устойчиво“, гласи документът, носещ дата 7 ноември и озаглавен „Новини за Брекзит“.

„Може да минат шест месеца преди да е ясна визията относно приоритетите/стратегията на преговори, тъй като политическата ситуация в Обединеното кралство и Европейския съюз се променя“, пише още в изтеклата бележка.

Говорителят на Тереза Мей коментира информацията, като заяви, че документът е непоискан, няма нищо общо с правителството и не може да му се има доверие. Консултантската фирма отказа незабавен коментар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа