Спортист №1 на месеца Тайбе Юсеин: С двете титли сбъднах мечтата си за годината

Още в началото на годината си пожелах да спечеля два златни медала на двете големи първенства - разкри световната и европейска шапионка по борба Тайбе Юсеин. – И ето че мечтата ми се сбъдна. Щастлива съм, защото виждам, че хората, а и журналистите оценяват моя труд в залата.

Юсеин е единствената ни състезателка №1 в света и на континента този сезон в олимпийските видове спорт. И очаквано бе избрана за спортист на месец октомври в традиционната анкета на пресклуб „България”. Тя получи 15 гласа от общо 19 редакции. По два вота събраха Александра Начева (лека атлетика) и боксьорът Кубрат Пулев.

Търпението, усилената работа и желанието да постигна това, което ми е липсвало е ключът към успеха”, продължи Юсеин, която имаше 9 медала от големи първенства, но нито веднъж не бе покорявала върха при жените.

Селекционерът на националките Петър Касабов път е треньор №1 на месеца, за втори път тази година. Предишното признание бе след европейското през май, на което Юсеин и Биляна Дудова спечелиха европейските титли, а Мими Христова се окичи със сребро. „Последната ни световна титла при жените бе на Станка Златева преди 7 години – припомни Петър Касабов. – Много се радвам, че съм и личен треньор на Тайбе, че ми вярва, и че зарадвахме цяла България с нашите успехи.”

Той получи 18 гласа, а 1 вот бе даден за Армен Назарян.

От 3 декември селекционерът събира отбора на лагер на Белмекен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт