Спортна зала "Арена Шумен" е готова на 70%

Строители градят усилено многофункционалната спортна зала "Арена Шумен" и 70% от дейностите вече са приключени. Свършена е най-тежката част, оттук нататък всичко е по-лесно, каза ръководителят на проекта Емил Мартинов пред журналисти на обекта във вторник. Прогнозите са, че до Коледа спортната зала може да бъде завършена. Както "Труд" писа, правителството отпусна 8,5 млн.лв. за нейното изграждане. Тя ще има 2300 места, от тях 1500 седящи.

Ежедневно на място са поне 80 работници и в момента са доставени всички стоманени конструкции за уникалната фасада на залата и за покрива, уточни Мартинов. Работи се и по всички инсталации - електо, ВиК и вентилация. На 25 септември започват довършителни работи във вътрешността вътре - прегради за помещенията, за съблекални, магазини ни фитнеса. Всеки ден се излива по едно стъпало от трибуната, готови са три. В началото на октомври ще започне асфалтиране по паркинга и алеите. Работи се и по озеленяването, започва нанасяне на хумус.

Фонтани в две редици ще красят входа на залата, а проектът за тях първо ще бъде предаден за одобрение в общината. Ще има зелени зони, цветни алеи, парково осветление, пейки и мястото ще стане много красиво и за разходки, и спортни мероприятия.

Домакин на обиколката беше кметът Любомир Христов, който обясни, че вече се проектира хотелът, и спортните игрища с басейн в близост до залата. Той поясни, че за стопанисване и менажиране на "Арена Шумен" ще се обяви обществена поръчка за публично-частно партньорство, а общината ще постави условия, за да могат шуменци изцяло да се възползват от съоръжението.

Срокът за завършване на "Арена Шумен" по договора с общината е февруари догодина, но ще направим всичко възможно да стане за Коледа, каза ръководителят на проекта. Единствена пречка могат да бъдат дъждове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България