Спортни звезди откриват Интерски в Пампорово

Куп спортни звезди ще участват в откриването на конгреса „Интерски 2019“ в Пампорово в неделя. Единствената ни олимпийска шампионка в зимните спортове Екатерина Дафовска, бившият носител на Големия кристален глобус в сноуборда Радослав Янков, колежката му Александра Жекова, легендите в гребането и спортната гимнастика Румяна Нейкова и Йордан Йовчев, „златните момичета“ Ренета Камберова и Снежана Дечева ще се пуснат по писта „Стената“, а откриването ще бъде излъчено пряко по БНТ.

Форумът е от 17 до 23 март и ще даде среща на ски инструктори от цял свят.

„Интерски конгрес 2019“ е изключително важно и значимо за България събитие – заяви Цветелина Бориславова, председател на организационния комитет. – Спечелихме заслужено това домакинство, а „Пампорово АД“ направи сериозни инвестиции, за да може всичко да се проведе на достатъчно високо ниво. България е домакин на „Интерски конгрес“ за пръв път и така се нарежда сред най-големите ски курорти в Европа, които са приемали този форум.“

Патрон на събитието е вицепремиерът Томислав Дончев, а на него ще присъстват още министрът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт