Спортни състезания и надпревари в лятната детска академия в Елена

Спортните игри са част от дейността на първата лятна детска академия в община Елена, която бе открита официално на 10 юли. В нея са включени близо 100 деца от селата Майско, Каменари, Константин и Беброво. Подрастващите осмислят заедно и с помощта на полицаи и огнеборци свободното си време не само с игри и развлечения, но и с усвояване на знания и умения за превенция на престъпността и агресията, оказване на първа помощ, реагиране при пожари и други бедствия.

Днес, в по-ранните часове, преди да се изсипе жегата, обновеният стадион в Константин събра участниците в лятната академия за футболна среща и състезание по народна топка. Младежите сформираха два отбора по футбол с капитани Стоян Джуров и Даниел Славчев, полицаи от групата за опазване на обществения ред към Районното управление на МВР. Отборът на Джуров бе по-нападателен и победи с 5:0 противниковия тим.

cimg8329Дамите от академията премериха сили в народната топка. Арбитър на оспорваното състезание беше Петър Недялков, инспектор в Детска педагогическа стая в Елена.

За игрите на стадиона в Константин Община Елена подготви специални медали. Заместник-кметът Десислава Шопова връчи на отборите-победители златните отличия, а на победените – сребърни.

С особен интерес всички деца посрещнаха демонстрациите на техники за лична полицейска защита. Те бяха представени от младши разузнавач в РУ на МВР Христо Катрафилов, който е и инструктор по лична полицейска защита.

Всички участници от академията се подкрепиха с почерпка, осигурена от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт