Спортното училище в Търново излъчи Спортист на годината

За първи път Спортното училище във Велико Търново организира анкета за свой Спортист на годината. Учениците и учителите по спортна и професионална подготовка дадоха гласа си за номинираните спортисти. Възпитаниците на Спортното школо имат престижни награди на държавни и международни първенства и турнири в хандбала, борбата, плуването, художествената гимнастика, конния спорт. Всички номинирани състезатели безспорно са заслужили да носят приза.

За Спортист на годината бе избран Ивайло Нанчев от ХIIa клас, състезател по борба свободен стил. – състезател по борба, който зае второ място на държавното лично-отборно първенство за юноши. Този мъжествен спорт има традиции и в Спортно училище – Велико Търново. Сред отличените като най-перспективен спортист е плувецът Здравко Баблаков от VIII б клас, носител на пет първи, едно второ и едно трето място в различни дисциплини от държавни първенства по плуване, юноши мл. възраст.

Спортното училище зарадва своите шампиони с грамоти и награди. С грамота за спортни постижения бе наградена Николета Павлова от XIб клас – конен спорт, завоювала трето място на държавното първенство в дисциплината всестранна езда юноши 18 г.; трето място на обездка, млади коне; участие в европейското първенство по всестранна езда в Италия.

Треньорският състав отличи с грамота Станислав Атанасов от XI а клас, борба свободен стил, постигнал второ място на държавното лично-отборно първенство, включен в националния отбор за кадети, и Борислав Марков от VIIIа клас – футбол, първо място в есенния полусезон.

Мария Спирдонова – състезател на националния отбор по хандбал, включена в „златната седмица“ на България за 2016, първо място жени „А“ група на държавно първенство и второ място Купа България 19 г. и трето място Купа България – жени, и Александър Марков – индивидуална награда от Асоциацията на българските футболисти за най-добър футболист на турнира М&BM, също бяха отличени с грамоти за изявени спортисти през 2016 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт