Спортът е хит на Базара на книгата

Спортът е сериозно представен на пролетното издание на Базара на книгата, което бе открито вчера в НДК. Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и легендата на борбата Валентин Йорданов бяха сред специалните гости на церемонията и представиха книгите за себе си. „Да прескочиш света“ и „Всичко е борба“ са шлагерите на панаира и представляват фотоалмуби за живота на двамата най-велики наши спортисти..

Костадинова и Йорданов, олимпийски шампиони от Атланта 96, дадоха автографи на млади надежди от лекоатлетически клуб „Локомотив“ (София) и борцовата школа на ЦСКА. Треньорите обещаха да поставят книгите на видно място за пример и стимул за подрастващите спортисти. Костадинова и Йорданов подариха книги и на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която откри базара.

„Наша главна задача е да научим децата си, че няма нищо по-ценно от книгата – заяви Фандъкова. – София е четящ град. Само за тези шест дни на базара ще се проведат общо 55 събития, свързани с четенето.“

Зам.-министърът на културата Амелия Гешева, която също присъства на откриването, апелира в навечерието на 24 май българите да не забравят своите корени, дух и националност.

Базарът на книгата продължава шест дни и представя над 120 изложители на обща площ от над 1100 км. метра. В рамките на изложението са предвидени близо 50 премиери на нови заглавия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт