Спорт, танци или йога - всичко с една карта

Вече всеки може с една карта за спорт, която срещу определена сума месечно да има неограничен достъп до фитнеси, басейни, клубове по танци, йога и много други спортни активности. Вече две години този вид услуга добива все по-голяма популярност. Продуктът е насочен към масовия спорт в града, а не към елитарните бизнес активности като голф, яхтинг или сърфинг. Услугата се предлага от две компании, едната е френската Содексо България с тяхната карта Sportpass, а другата предлага продукта Multipass.

Бизнес моделът е следният: работодателят плаща изцяло или частично цената на картите за всички свои служители, а ефектът от този вид нематериални бонуси за служителите се изразява освен в поддържането на добра физическа форма и в по-доброто представяне на екипа и фирмата като цяло. От компаниите посредници казват, че ефектите от това вече се виждат- спортните клубове вече се пълнят и извън пиковите часове, като се появяват все повече хора, които поради натовареното съвременно всекидневие рядко или никога в живота си не са спортували. В дългосрочен период тази практика носи ползи не само за потребителите на спортните карти, а и за работодателите, които ще имат по-здрави и работоспособни служители.

фитнесЧрез услугата си Sport Pass, Содексо България популяризира посланието, че днес спортът е по-достъпен от всякога. Благодарение на своите над 600 партньорски локации в страната, Sport Pass осигурява на българите лесен начин да планират програмата си и да намерят удобно време и място за своята тренировка.

„Чрез инициативата искаме да покажем на хората, че могат да бъдат активни, независимо къде се намират, да бъдат мотивирани и ангажирани в повече и различни физически активности“, коментира Виктор Косконел, изпълнителен директор на Содексо България. „Уверени сме, че колкото по-активни са българите, толкова по-добър ще бъде цялостният социален и икономически статус на страната. В допълнение към подобряването на физическото здраве, спортът е фактор в превенцията на редица заболявания, намалява стреса, подобрява душевното здраве и социалния живот.“

„Отделянето на поне 30 минути на ден за любимия спорт, независимо дали сме вкъщи или на работа, може да бъде изключително полезно. Иновативната програма на Sport Pass позволява само с една карта да получиш неограничен достъп до повече от 300 вида спорт и забавления в нашата разнообразна и непрестанно растяща мрежа от партньори. Вече не е необходимо да имаш една карта за фитнес и друга за плуване или пък да чакаш за месечен абонамент, за да пробваш нов спорт или клуб. Всеки ден може да бъде различен. Ние сами избираме мястото, времето и спорта“, допълва Виктор Косконел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве