Военен хеликоптер „Кугър” прекъсна електропровод край град Стамболийски

Последният издирван нацист не арестуван в Ню Йорк

Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

Доминик Рааб: През октомври ще бъде възможно сключване на договор с ЕС за Брекзит

До $150 000 награда за заловен престъпник дава Москва

По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Спрете да пиете мляко, расисти!

Членове на ККК като почитатели на млякото

Когато политическата коректност влезе в хранителната индустрия

Много хора не могат да пият мляко заради лактозна непоносимост. Други хора обаче пият мляко заради расова непоносимост.

Ако първата ви реакция е “Какво по дяволите?”, това означава, че все още не сте чули за поредното изтрещяване на политкоректните, мултикултурни, постмодерни левичари в медиите и университетите на Северна Америка и Западна Европа.

В последните седмици “специалните сошъл джъстис снежинки” старателно промотират теорията, че млякото е още един символ на идеята за превъзходството на белите, а неговото демонстративно пиене се е превърнало в културен код за расисти и неонацисти. Нещо повече, те призоваха белите да спрат да го правят и да си дадат сметка за разрушителните ефекти, които тяхното поведение има върху малцинствата.

Да, точно така, направиха го. И това вече се случи. Действително се проведе опит пиенето на мляко от бели хора да бъде приравнено с употребата на обидната дума nigger и да се изреже от мейнстрийм културата.

Преди дни от най-популярната и влиятелна световна организация за защита на правата на животните PETA пуснаха видео, в което обясняват как млякото е синоним на бял расизъм. Виждаме кадри на невинни крави, които са осеменявани изкуствено. Показват ни малки, отделяни от техните майки. Разбираме как млякото на едрите бозайници, предназначено за кърмене на теленца, се взема и продава на хората.

А хората, особено тези с бял цвят на кожата, го пият не просто за да си доставят калций. Не, не, не, няма нищо толкова безобидно в навиците на “белия патриархат”. Разбирате ли, за тях млякото е алегория на расовата чистота. А според PETA насилието, което съпровожда неговото извличане, прекрасно подчертава репресивната му расистка природа.

Трябва да се признае, че от всички иначе добронамерени веган опити да се представи консумацията на животински продукти като проявление на човешката алчност и жестокост този е най-абсурден.

Но демонизирането на млякото и стилизирането му като някакъв расистки продукт, предназначен за явни и скрити членове на ККК, излиза далече извън границите на сектантите от PETA и се разпростира в контурите на много по-големия религиозен култ на политическата коректност.

Автори в няколко колежански издания и прогресивни медии наситиха пространството с аргументи против млякото. Те посочват, че в популярната култура бялата напитка винаги е била символ на западния расизъм. Цитират хитовия хорър Get Out, в който се разказва за демоничен заговор на бели либерали срещу чернокожи, където има сцена със зла бяла жена, пиеща мляко със сламка. Дават се примери с нацисткия офицер Ханс Ланда, който пие мляко в “Гадни копилета” на Тарантино и “друзята” психопати от шедьовъра “Портокал с часовников механизъм” на Кубрик, които се подготвят за нощните си насилнически приключения в млечния бар Korova.

Статиите на тема “мляко=неонацизъм” припомнят и зрелищния провал на превъртелия актьор Шая Лабъф да направи своята арт инсталация против Тръмп He Will Not Divide Us. Постоянният стрийминг, организиран от Шая, на няколко пъти бе окупиран от про-Тръмп тролове, които се гавреха с концепцията, а някои от тях дори демонстративно пиеха мляко.

Друга част от аргумента съдържа малко научни факти, впрегнати за политизирана идеологическа цел. Някои изследвания показват, че белите хора с европейски произход имат по-голяма нужда и поносимост към млякото, отколкото чернокожите хора. Тази еволюционна динамика правела пиенето му още по-ярка демонстрация на расово превъзходство, а пък подкрепените от правителството кампании за насърчаване на консумацията на мляко като начин за борба с остеопорозата са интерпретирани като институционален расизъм, защото чернокожите по-рядко се разболявали от остеопороза, но пък по-често имали проблеми след прекомерния прием на мляко.

Към всичко това те добавят и обстоятелството, че това се случва в ерата на Тръмп, който, разбира се, е основен виновник за този климат на расова омраза.

Познайте до какво доведе медийната и академичната истерия около млякото като символ на расизма и превъзходството на белите? Да, точно така, доведе до тонове тролове и пранкстъри, които наситиха социалните мрежи с млечни мемета и снимки, на които отпиват от чаши с пълномаслен еликсир.

А сега познайте каква ще е реакцията на регресивното ляво? Да, точно така, те ще ескалират параноята и ще обявят всички шеги в интернет за поредното доказателство, че млякото е инструмент на расистите за репресия над малцинствата.

Млечната паника е поредният опит на тези мултикултурни, постмодерни левичари да интерпретират всичко в западната култура като акт на расистко насилие срещу не-белите. Това им е любим термин за описване на фетишизираните от тях “жертви” – non-white.

Е, в крайна сметка опитът върви към провал. Параноята на “снежинките” бе посрещната от пародия и закономерна гавра. Репутацията на млякото още е чиста като девствен сняг. Е, почти. И през цялото време никой нищо не каза за шоколадовото мляко.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. ПЕТА си се борят по свой начин за веганите. Няма нищо толкова странно да използват клипове и реклами. Странното е как Труд го изкарва нещо невероятно и му придава соц. пардон полит отенък. Все по-трудно става да се чете този онлайн бълвоч. Казвам го като про-руски кибер солдат, което означава, че или съм прав или Труд директно трябва да минат на руски…така е по-демократично и психологически оправдано. Западните хора на запад…останлите да се институционализират в Русия при техните си и толкоз. Клиповете не са от вчера а от месеци се въртят и си залязоха. На запад не им обърнахме внимание но явно тук Труд ще ни освети за великите ККК ПЕТА и маркетинговите им стратегий.

  2. Още Аристотел е казал, че най-голямото неравенство се създава, когато насилствено изравняваш неравни неща. Вече става все по-очевидно, че белите, които мразят расата си, са откачени. Идете в Африка да видите дали негрите изобретяват неща или изобщо работят. Превъзходството на някои над други е факт, то е постигнато с много труд през годините, пример – когато белите хора са опитомявали кравите, козите и овцете, онези в Африка са дремели, а сега било расистко да пием мляко.

  3. Млякото е направило сините очи и бялата кожа. Почетете малко. Черните маймуни и тия дето майките им са бели кучки ги е яд много и умиргат.

  4. „Е, в крайна сметка опитът върви към провал. Параноята на “снежинките” бе посрещната от пародия и закономерна гавра.“ Това е поредното доказателство,колко болни и тъпи хора има в САЩ.

    1. При положение, че има такава статия целяща да направи от нищо нещо, по-скоро е поредното доказателство за тъпи и болни хора ама не в САЩ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.