Спряха дело на бегълка от затвора

Обявена е за общодържавно издирване

Административният съд в Сливен прекрати дело на затворничка срещу държавата, тъй като е в неизвестност. Тя е обявена за общодържавно издирване. Юлия С. изтърпявала присъда в женския затвор в Сливен. От години тя постоянно пишела жалби срещу различни държавни ведомства с твърдения, че заради лошите условия в затвора и липсата на грижи се е увредило здравето й.

Тя стана известна с това, че предяви искове от 200 хил. лв. за десния си бъбрек, 100 хил. лв. - за левия, 300 хил. лв. - за белите дробове, и още толкова за болното си сърце. За черния дроб и жлъчката си пожела да й бъдат платени 50 хил. лв. Последно през 2013 г. подала искова молба срещу няколко държавни ведомства за причинени вреди, откакто изтърпява присъдата си.

След разходки между инстанциите делото отново бе върнато в Сливен. По указания от Върховния административен съд затворничката трябваше да отстрани нередностите в жалбата си срещу държавните институции. През 2015 г. тя успяла да избяга от болница, където я настанили заради влошено здраве. Не е ясно дали оттогава органите на реда я издирват, или тя е успяла да направи второ бягство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право