Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

Спряха дело на бегълка от затвора Обявена е за общодържавно издирване

Административният съд в Сливен прекрати дело на затворничка срещу държавата, тъй като е в неизвестност. Тя е обявена за общодържавно издирване. Юлия С. изтърпявала присъда в женския затвор в Сливен. От години тя постоянно пишела жалби срещу различни държавни ведомства с твърдения, че заради лошите условия в затвора и липсата на грижи се е увредило здравето й.

Тя стана известна с това, че предяви искове от 200 хил. лв. за десния си бъбрек, 100 хил. лв. – за левия, 300 хил. лв. – за белите дробове, и още толкова за болното си сърце. За черния дроб и жлъчката си пожела да й бъдат платени 50 хил. лв. Последно през 2013 г. подала искова молба срещу няколко държавни ведомства за причинени вреди, откакто изтърпява присъдата си.

След разходки между инстанциите делото отново бе върнато в Сливен. По указания от Върховния административен съд затворничката трябваше да отстрани нередностите в жалбата си срещу държавните институции. През 2015 г. тя успяла да избяга от болница, където я настанили заради влошено здраве. Не е ясно дали оттогава органите на реда я издирват, или тя е успяла да направи второ бягство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.