Спряха детските надбавки на 564 семейства във Великотърновска област

564 семейства загубиха детските си помощи през първото тримесечие на годината. Причината да не получат социалните придобивки е, че децата им са натрупали по пет и повече от пет неизвинени отсъствия от училище.Това съобщи в петък юрисконсултът на РД „Социално подпомагане” в старата столица Ивайло Деев.

Той допълни, че при общо 630 ученици от началния и средния курс   са регистрирани отсъствията от задължителните школски занимания. Най-недисциплинирани /152/ са били момичетата и момчета в община Свищов. Следват ги връстниците им от Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица.

Санкционираните семейства с деца в предучилищна възраст са 53. Те са лишени от паричната помощ за това, че малчуганите им са натрупали по три и повече отсъствия от  детските заведения по неуважителни причини.

Месечните помощи за дете до завършване на средното образование, но не повече от 20-годишна възраст, се предоставят от държавния бюджет. За 2017 г. размерът на субсидията  за едно дете е 37 лв., за семейство с две деца – 85 лв., с три деца – 130 лв., с четири деца – 140 лв., като за всяко следващо помощта расте с 20 лв. и за отглеждане на близнаци – 75 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България