Спряха детските надбавки на 564 семейства във Великотърновска област

Изображение: Pixabay

564 семейства загубиха детските си помощи през първото тримесечие на годината. Причината да не получат социалните придобивки е, че децата им са натрупали по пет и повече от пет неизвинени отсъствия от училище.Това съобщи в петък юрисконсултът на РД „Социално подпомагане” в старата столица Ивайло Деев.
Той допълни, че при общо 630 ученици от началния и средния курс   са регистрирани отсъствията от задължителните школски занимания. Най-недисциплинирани /152/ са били момичетата и момчета в община Свищов. Следват ги връстниците им от Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица.
Санкционираните семейства с деца в предучилищна възраст са 53. Те са лишени от паричната помощ за това, че малчуганите им са натрупали по три и повече отсъствия от  детските заведения по неуважителни причини.
Месечните помощи за дете до завършване на средното образование, но не повече от 20-годишна възраст, се предоставят от държавния бюджет. За 2017 г. размерът на субсидията  за едно дете е 37 лв., за семейство с две деца – 85 лв., с три деца – 130 лв., с четири деца – 140 лв., като за всяко следващо помощта расте с 20 лв. и за отглеждане на близнаци – 75 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.