Спряха контрабанда на цигари по въздух за Великобритания

Снимка: Агенция “Митници” 
Кръгла електрическа печка за пици, пътуваща към Великобритания, се оказа натъпкана със 1100 кутии цигари.

Акция “Атила 2” на агенция “Митници” на летищата в София, Варна и Бургас

Иззети са 7743 кутии и 10 кг тютюн

Митничари пресякоха нелегалния износ на 7743 кутии цигари (близо 155 000 къса), през три български летища - София, Варна и Бургас. Това съобщиха от Агенция “Митници”.

Националната акция с кодовото име “Атила 2” била от 7 до 11 декември. В продължение на 4 дни били прегледани към 140 000 пратки на куриерски компании, пътуващи по въздух от България към други страни в света. Проверени били всички пътници от над 30 полета и техния багаж.

Кутиите заловени цигари били с български бандерол и най-голямото количество от тях пътувало към Великобритания, където цените са в пъти по-високи от нашенските. Част от пътниците носели повече от разрешените им по закон 4 стека - 40 кутии. Хванати са и 10 кг нарязан тютюн без документи за платен акциз.

Засечени са двама пътници за Лондон, които пътували с кашони с 5 кръгли печки за пица. В една от тях били натъпкани 1100 кутии с цигари.

След Брекзит от 1 януари 2021 г. митнически контрол ще има и за пристигащите във Великобритания и се очаква този вид контрабанда силно да намалее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право